Портрет українського IT-рекрутера у 2023 році

Щодо впливу кількості підлеглих на рівень доходу HRD, то картина по медіані ось така. IT рекрутер Вакансія Talent Acquisition Specialist/IT Recruiter – фахівець, який здійснює пошук, професійний відбір та наймає на роботу IT спеціалістів. Головна ідея книги — потрібно постійно питати себе «Чому я ставлю собі це питання? Це допоможе зрозуміти його необхідність та підібрати кращі питання для ситуації. Рекрутерам потрібно вміти розговорити кандидата та знайти разом з ним реальні мотиви та причини зміни місць роботи. Рекрутери отримують стабільну виплату ставки, іноді бонус за виконання KPI (індивідуальний та/або командний).

Хед-Хантинг С-левел та рідкісних спеціалістів (Live-зустріч)

Якщо менеджер стартапу все ж таки хоче найняти внутрішню команду розробки, але «рук» рекрутерів у компанії недостатньо, він може звернутися до IT-рекрутингового агентства. Рекрутери агентств допомагають компаніям посилити пошук за складними позиціями, під час масштабування або сезонності наймання. Все це дозволяє рекрутерам агентств швидко навчатися і рости кар’єрними сходами. З іншого боку, HR директори в аутсорсингових компаніях стикаються з унікальним викликом управління різноманітними командами, які працюють на різних клієнтів, проекти та локації. Їхнє головне завдання – забезпечити безперебійну співпрацю між командами та організаціями-клієнтами, зберігаючи при цьому високий рівень ефективності та задоволеності працівників.

Лекція 17. Поведінкове та інтерв’ю за компетенціями

Заробітна плата IT Recruiter

Діапазон, що містить медіану, виділено на графіку. Ми вже неодноразово писали, що зараз він належить кандидатам. 72,4% вважають, что зараз набагато більше кандидатів, які відгукуються на одну вакансію.

Експлуатація та методологія DevOps

Заробітна плата IT Recruiter

Рівень заробітної плати на шостому місці в факторах мотивації (64%). І цікаво, що місія та цілі компанії лише на восьмому місці (54%)і. Крім того, HR директори в ІТ-компаніях повинні бути в курсі галузевих тенденцій, технологічних досягнень та законодавчих змін, які можуть вплинути на команду . Їх здатність адаптуватися та впроваджувати нові стратегії має вирішальне значення для розвитку бізнесу та випередження конкурентів.

Бонусний модуль: Англійська для ІТ

А також спеціалістів з Data Science (+$380, до $2830), DevOps (+$300, до $3500), Business Analysis (+$265, до $2415), маркетингу (+$200, до $1400). Почали збільшуватися і зарплати HR-спеціалістів (+$150, до $1200). Пізніше tech рекрутер може рости в менеджмент і стати Recruitment Team Lead.

Портрет українського IT-рекрутера у 2023 році

Що стосується ЗП початківців та спеціалістів з середнім рівнем досвіду, то вони залишились незмінними, що теж непогано, адже з огляду на ситуацію, могли б і зменшитися. Розпочнемо з позитиву — у багатьох нетехнічних професіях у 2024 році спостерігається відчутне збільшення заробітної плати. Давайте тепер розглянемо детальніше основні напрямки.

  • Вони постійно збирають цікаву та корисну статистику, яка допомагає слідкувати за оновленнями й трендами.
  • З інших відповідей, наші респонденти також використовують Whatsapp, Viber, Behance, Google Meet та Artstation.
  • В середньому «ІТ-спеціаліст» в Україні заробляє грн.
  • На другому місці після найвищих технічних спеціалістів за рівнем зарплат — спеціалісти з менеджменту проєктів.
  • Найбільше — у керівників компаній, РМ високого рівня, спеціалістів з DevOps/SRE та з Data Science.
  • Давайте з’ясуємо, скільки HRD в Україні  отримують за цінність, яку надають бізнесам.
  • Вони виступають оберігачами культури компанії, гарантуючи, що працівники відчувають свою цінність та причетність, що, в свою чергу, сприяє інноваціям та успіху в бізнесі.

IT-рекрутингу не навчать в університеті, проте рекрутеру знадобляться знання з бізнесу чи менеджменту, роботи зі співробітниками. Можна зустріти і випадки, коли випускники технічних спеціальностей обирають рекрутинг, оскільки робота з кодом та обчисленнями їм не до вподоби. При цьому знання щодо структури технологій дуже допомагають у кар’єрі рекрутера.

Заробітна плата IT Recruiter

Але добре заробляти можуть не лише технічні фахівці. Сфера, яка з кожним роком набирає все більшої популярності — IT-рекрутинг. І зарплати цих спеціалістів цілком конкурують зі ставками девелоперів або тестувальників. У 2022 році наша агенція вже проводила опитування на цю тему. Тоді стаття вийшла перед початком повномасштабного вторгнення. Люди втрачали роботу, знаходили нову, змінювали сферу діяльності, переїзджали.

У цій сфері своя термінологія та методи добору. Наприклад, не можна просто пропонувати QA-вакансії усім, у кого в профілі вказано “QA”. Важливо звертати увагу на те, це Manual чи Automation-вакансія, яка основна мова автоматизації.

Кращих студентів буде запрошено у компанію для проходження співбесіди. Навчання сформоване в трьох модулях, має основну задачу – допомогти групі досвідчених учасників перейти на новий рівень результатів. Крім рівня заробітних плат ми також цікавимося чинниками мотивації, демотивації та умовами праці. Також дослідження показує, що більш високий рівень оплати у тих, хто більше десяти років на позиції топ-менеджера. Трапляється й таке, що людині просто не сподобається рекрутинг і вона захоче перемкнутися.

Допоможемо розібратись в специфіці АІ, розширити експертизу, знаходити релевантних кандидатів в сфері штучного інтелекту та бути з ними on the same page. Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід роботи з сайтом. Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie відповідно до Privacy Policy. У 48% бонус залежить від виконання плану департаменту і у 26% від прибутку компанії.

Заробітна плата IT Recruiter

Також у невеликого відсотка респондентів цей показник становить 20-40%. У 85 респондентів response rate становить від 10 до 30%. Четверте місце займає пошук у месенджерах (Telegram, Slack, Gitter) 33,3%, а пʼяте – пошук у соц. Друге місце (біля 70%) розділили між собою пошук за допомогою X-Ray та пошук через Job Boards. Це, на жаль, свідчить про те, що на ринок зараз заходить дуже мало нових спеціалістів.

У графічних дизайнерів середня заробітна плата трішки починає зростати, порівняно з попередніми показниками — +$50 за останні пів року та +$200 за останній рік. Як завжди саме продуктові організації і наймають новачків з мінімальним досвідом, і пропонують хорошу заробітну плату, $1000 у продуктових компаніях проти $700 у сервісних. Тому що на ринку зросла заробітна плата у фахівців середнього рівня — $1300 проти $ місяців тому.

Іноді саме від того, чи рекрутер надасть достатню кількість кандидатів, залежить рішення клієнта щодо старту проєкту. Крім того, в продуктових компаніях рекрутер тісно співпрацює з менеджером, що наймає. Це дозволяє швидко переуточнити важливі нюанси для пошуку чи обговорити зміну портрета кандидата. Розбиратися у світі технологій — must-have для IT-рекрутера. Саме він постійно спілкується з IT-фахівцями, проводить технічний скринінг та аналізує навички кандидатів.

Дещо вищі зарплати у технічних спеціалістів C-level в аустафінгових компаніях і стартапах (близько $8000), в порівнянні з $6000–6500 в продуктових та аутсорсингових компаніях. Оперативна відповідь зацікавленим кандидатам у чаті, консультування та працевлаштування потенційних кандидатів на посаду. Допомога в написанні та розміщенні рекламних постів. Зі складнощами зі світлом та інтернетом зіткнулося лише 11% респондентів.

Щодо найкреативніших представників сфери IT, то їхній середній рівень ЗП залишився незмінним. Саме стільки було й під час аналізу 6 місяців тому. Щодо заробітних плат UI/UX-дизайнерів, то вони тримаються на рівні літа 2023 — $1600.

Практичний курс для опанування професії IT Recruiting. Щодо мов програмування, то найкращий рівень заробітної плати у програмістів, які знають мови Scala та Go. Наприклад, фахівці з досвідом можуть отримувати в середньому близько $6000 проти $4700. Якщо говорити про не дуже хороші новини, то відчутно знижується зарплата у Frontend-фахівців та Full Stack-розробників, але саме рівня middle.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio